MikaRaatikainen

Yhteiskunta joutuu tukemaan terroristiryhmissä toimivia henkilöitä

Tein 26.9.2014 hallitukselle kirjallisen kysymyksen yhteiskunnan myöntämistä tuista terroristiryhmissä toimiville henkilöille.

Tuolloin viranomaisten tiedossa oli noin 40 miestä, naista tai lasta, jotka ovat lähteneet Suomesta Syyriaan tai muualle Lähi-itään liittyäkseen terroristiryhmiin. Todellinen määrä voi olla huomattavasti suurempi.

Esitin hallitukselle kysymyksen: ”Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, etteivät veronmaksajat joudu rahoittamaan työttömyyskorvausten, sosiaalitukien tai muiden tukien tai avustusten muodossa sellaisten henkilöiden toimintaa, jotka ovat liittyneet terroristiryhmiin Syyriassa tai muualla ja ovat viranomaisten tiedossa ja aikooko hallitus mahdollistaa sen, että Suomen viranomaisten tietojen vaihto edellä mainitussa asiassa esimerkiksi Kelan ja Suojelupoliisin välillä toimii viivytyksettä ja esteettä?”

Ministeri Räty vastasi mm. ”terroristijärjestöön kuuluminen Syyriassa tai muualla ei ole peruste lakkauttaa Kelan myöntämien sosiaalietuuksien maksamista tällaiseen toimintaan osallistuvalta, tai hänen mukanaan ulkomailla oleskelevilta perheenjäseniltä.” Toiseen kysymykseeni vastattiin jo tutulla kiertelevällä poliittisella jargonilla, voitte lukea sen linkistäni kirjalliseen kysymykseen: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_716_2014_p.shtml

Lopputulos on, että suomalainen veronmaksaja joutuu, halusipa sitä tai ei, epäsuorasti rahoittamaan terroristien toimintaa Lähi-idässä. Seuraavalla eduskunnalla on kiire tehdä lakimuutos asian suhteen. Minun oikeustajuni mukaan tällainen rahoittaminen on täysin epäeettistä.

http://www.suomenuutiset.fi/terroristijarjestoon-kuuluminen-ei-pysayta-kelan-sosiaalitukia/?fb_action_ids=10153150736123973&fb_action_types=og.likes

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat