MikaRaatikainen

Risikon vastaus kirjalliseen kysymykseeni Malmin lentokentän säilyttämisestä

Hallitukselle 17.3.2015 tekemääni kirjalliseen kysymykseen Malmin lentokentän säilyttämisestä tuli eduskunnan verkkosivuille vastaus tänään 23.3.2015. Ministeri Risikon (kok) vastauksen voi lukea täältä:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_1155_2014_p.shtml

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Kari Savinen

Malmin kentän kohtalo on hiukan kinkkinen. Kaupunki hamuaa suurta kenttäaluetta tonttimaaksi,ymmärrän senkin, mutta toisella puolella on taas laajat harrastajajoukot ja myös ansiolentotoimintaa harjoittavat tahot.
Itsekin lentämistä harrastaneena ja Malmilla muutaman kerran käyneenä, soisin kentän toimivan siinä missä se nyt parhaiten palvelee, eli yleisilmailun tukikohtana lähellä Helsinkiä.

Nummelan kenttää on esitetty korvaavaksi, mutta sitä ei kaikki kannata, niin kuin näissä asioissa on tapana käydä.
Toivotaan että se paras ratkaisu löytyy.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Sipoosta hankkimiaankaan maa-alueita Helsinki ei ole rakentanut asunnoiksi.

Stubbin hallitus tekee vahinkoa yleisilmailulle kalliilla tavalla, kun se voisi säästää eniten pitämällä Suomen toiseksi vilkkaimman lentokentän, Malmin, edelleen toimivana ja turvallisena lentokenttänä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Lentotoiminnan lopettaminen Malmilla on möhlintää, jota kadutaan myöhemmin raskaasti. Juuri Malmin kaltaisia kenttiä tarvitaan tulevaisuudessa. Se sijaitsee aivan lähellä suuremman kaupungin keskustaa. Pienempien lentokoneiden melu alentuu jo lähitulevaisuudessa.

Malmin lentokentän pohja on suota. Sinne talojen rakentaminen tulee maksamaan paljon ylimääräistä. Helsinki ei kaipaa Malmia asuin tuotantoon, vaan lisäykset on hoidettavissa muualle kaupunkiin tai naapureihin.

Onnetonta möhlimistä ns. päättäjiltä taas kerran.

Kari Savinen

Tuntuu kuin maastamme oikein haluttaisiin ajaa alas yleisilmailu. Tämä tärkeä osa-alue, joka on synnyttänyt monta ansio- ja liikennelentäjää.

Kun kysyy esimerkiksi joltain liikennelentäjältä sitä, että mistä sait kipinän lentämiseen, vastaukset ovat yleensä: pääsin kerran pikkupoikana pienkoneen kyytiin ja siitä syttyi alaan kipinä. Tai joku on asunut lapsena kentän lähistöllä ja siellä tehtävät "manööverit" alkoi kiinnostaa jne.

Yleisilmailulla on erittäin tärkeä tehtävä, kun se suurelta osaltaan kasvattaa näitä ilmailukärpäsen puremia.

Kiinnostus alaan syntyy yleensä jo varsin nuorena ja mitä varhemmin siihen liityt mukaan, sitä varmemmin olet saava siitä myös leipäsi.

Suuri virhe oli valtiolta, kun se lisäsi lentobensiinin hintaa, lisätessään siihen jo muutama vuosi sitten alv:n, joka nosti jo ennestään kalliin bensiinin hintaa ja vaikeutti monen ilmailukerhon toimintaa. jossain jopa lopettaen sen kokonaan.

Toimituksen poiminnat