MikaRaatikainen

Opetus- ja kulttuuriministeriö syöttää peruskoululaisille feminismiä

Opetus- ja kulttuuriministeriö osti Chimamnda Ngozi Adichien kirjoittaman kirjan "Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä" (Otava) ja lahjoitti kirjan jokaiselle suomalaiselle peruskoulun yhdeksäsluokkalaiselle. 

Opetushallituksen mukaan kirjalahjan tavoite on synnyttää monipuolista keskustelua tasa-arvosta sekä ihmisen oikeudesta olla ja toimia omana itsenään. Feminismin voidaan kuitenkin katsoa olevan poliittinen aatesuunta, jonka tavoitteena on parantaa erityisesti naisten yhteiskunnallista asemaa ja muuttaa sukupuolirooleja, ei edistää puhtaasti tasa-arvoa. Suomeen on tänä vuonna perustettu feministien puolue, ja väistämättä herää myös ajatus, että kirjan myötä halutaan edistää juuri tämän puolueen asiaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö teki tapauksessa päätöksen, jossa kiistanalaista ideologiaa tyrkytetään kaikille yhdeksäsluokkalaisille. 

Tasa-arvoa tulee opettaa lapsille ja nuorille, mutta ilman, että kaikkia kehotetaan olemaan feministejä. Tasa-arvon kannattaminen ei ole sama kuin olla feministi. Lapsia ja nuoria tulee ohjata itsenäiseen ajatteluun ja opettaa tosiasioita, ei ohjata heitä poliittisesti.  

Kansalaisten verorahoja ei myöskään pidä käyttää poliittisen propagandan levittämiseen. 

Tein aiheesta kirjallisen kysymyksen opetus- ja kulttuuriministerille 16.12.2016

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KK_641+2016.aspx

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Opetus/sivistysvaliokunta

Ritva Elomaa
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Laura Huhtasaari
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Marisanna Jarva
Keskustan eduskuntaryhmä
Ilkka Kantola
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Hanna Kosonen
Keskustan eduskuntaryhmä
Sari Multala
Kansallisen kokoomuksen eduskuntaryhmä
Keskustan eduskuntaryhmä
Pekka Puska
Keskustan eduskuntaryhmä
Saara-Sofia Sirén

Näyttää olevan SOS-hallituksen enemmistö joka asioista päättää
KOK Graan-Laasosen kanssa kouluista.

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Kerroppa Mika meille, miltä tuntuu olla se pormestarin vaalin kusitolppa. Tuoksuuko hillotolppa ?

Lähteä häviämään..? Suomalainen sotilas..? Täh..??!!

https://www.youtube.com/watch?v=3VvWjDVu6eI

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuskin monikaan yhdeksäsluokkalainen tuota kirjaa edes aukaisee, lukemisesta puhumattakaan. Kierrätykseen menee. Kohta niitä löytyy divareista.

Opetus-ja kulttuuriministeriön feminismiprojekti kusi kintuille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kannattaisikohan mölistä vasta, kun on kirjan lukenut? Tai vasta sitten, kun ymmärtää jotakin nykykoulusta ja ysiluokkalaisista?

Olen tuon kirjasen lukenut, ysiluokkalaisille jakanut ja luetuttanut yhteiskuntaopin tunneilla. Aika hyviä keskusteluja käytiin ja ISOT-hankkeen nettitehtäviä tsekkailtiin. Oikeus olla oma itsensä pohditutti luonnollisestikin nykynuoria. Ei mitään ihmeempää. Kaikenlaisia tekstejä luetaan koulussa ja käsitellään eri tavoin. Tuo oli yksi niistä.

Miksi riehua ja lietsoa vihan ja epäluulon ilmapiiriä? Kirjasen otsikko on pikkasen provosoiva, entäs sitten? Saako jakaa vain pliisusti otsikoituja kirjoja? Sekö persueinareita ja uskovaishörhöjä niin viluttaa t-viivoilla, kun afrikkalaisnainen käyttelee f-sanaa? Yksikään molopää ei olisi korvaansa lotkauttanut, jos kouluihin olisi jaettu vaikeanimisen afrikkalaiskirjailijan pieni essee "Ajatuksia tasa-arvosta".

Kirja on reilu 40-sivuinen, alunperin puhe, jonka kirjailija piti TEDx-konferenssissa. Sehän löytyy Youtubesta: https://youtu.be/hg3umXU_qWc

Tämä on niin turha kohuyritys kuin olla vaan voi. Ja aivan helkkarin tyhmää olettaa että joku aivopesu olisi käynnissä. Nuoret ovat ihan arvostelukykyisiä.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Perussuomalsiten nuorten vaihtoehdossa kirjalle kirjoitetaan "– Järjestelmän merkittävänä vara­vent­tii­linä toimi julkinen ja laillinen prostituutio, joka tarjosi suku­puo­li­vie­til­tään erityisen vilkkaille miehille mahdol­li­suuden kanavoida libidonsa ylijäämän"

http://miikakautto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231111...

Feminismi on "erittäin" kiistanalainen ideologia, sen vuoksi sitä edelleen tarvitaan

Arto Jääskeläinen

Peruskoulu on poliittisessa mielessä aikamoinen aivopesula tyrkyttäen vihervasemmistolaista/setalaista maailmankuvaa ja rapistunutta arvomaailmaa eri tavoin ja eri yhteyksissä. Opetushallitus siinä kokkina sopassa mukana. Kannattaa vanhempien hieman seurata, millaista aatemaailmaa ja ihanteita lapsille tarjotaan kouluissa. Voi kohdata odottamattomia yllätyksiä.

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Hienoa Mika Raatikainen ja kaikki muutkin, jotka tuotte esiin näitä koulujen asioita.

Toimituksen poiminnat