MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta 3D printtaus

Avoimen lähdekoodin periaate myös rakennusalalle

Olin eilen vierailemassa eräässä rakennussuunnittelun parissa toimivassa yrityksessä, ja sain tilaisuuden kysyä mikä alallaheidän mielestään mättää. Osasivat kertoa, että valtaosa rakennuttajista tekee päätökset excelissä, ja liian usein sen excelin viimeinen solu on kymmenen vuoden päässä kun kiinteistö myydään, eikä sadan vuoden päässä jota kunnollinen elinkaarisuunnittelu vaatisi.

Käytännössä tämä johtaa siihen, että rakennussuunnittelun painotus on halvassa rakentamisessa, eikä edullisissa elinkaarikustannuksissa.

3d printtaus, kryptovaluutat ja tuleva anarkia

1800- ja 1900- luvuilla olisin ollut filosofinen anarkisti. Selitys Nicholas Walterin anarkismia käsittelevästä kirjasta: "Anarkismin alkuperäistä muotoa kutsutaan nykyään filosofiseksi anarkismiksi. Se tarkoittaa sitä, että ajatus valtiottomasta yhteiskunnasta on houkutteleva, mutta ei kuitenkaan mahdollinen, ainakaan vielä. Tämä asenne vallitsee kaikessa anarkistiselta vaikuttavassa kirjallisuudessa ennen 1840-lukua." konteksti: http://esamizdat-shelf.cc/book/anarkismista/p16 (paina sivunumeroa niin saat koko teoksen pdf muodossa).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä