MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta EIT

Onko ihmisarvo vakio?

11h kuukautta vanha Charlie Gard on määritelty kuolemansairaaksi Great Ormond Street Hospitalin lääkäreiden toimesta. Hän kärsii harvinaisesta geenivirheestä, jonka johdosta hänen elintoimintonsa ovat surkastuneet. Hän ei kykene liikkumaan eikä itkemään. Hänet on kytketty hengityskoneeseen. Hän on tajuissaan ja reagoi vanhempiensa läsnäoloon ja puheeseen.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen kysymyksiä herättävä ne bis in idem -tulkinta

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi 15.11.2016 uuden ne bis in idem -kieltoa koskevan ratkaisun Norjaa koskevassa tapauksessa (A and B v. Norway). Kysymys oli siitä, oliko valittajia ihmisoikeussopimuksen (EIS) 7. lisäpöytäkirjan 4 artiklan vastaisesti rangaistu kahdesti, kun he olivat perinteisen pohjoismaisen mallin mukaisesti joutuneet sekä syytteeseen että maksamaan veronkorotusta saman verorikoksen johdosta. EIT totesi suuren jaoston ratkaisussaan yksiselitteisesti seuraavaa: 

Verkkojulkaisut jatkossa vastuussa lukijoiden kommenteista?

Pari päivää sitten Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi melko merkittävän ratkaisun tapauksessa Delfi AS v. Estonia. Jostain syystä suomalainen media ei ole tähän juuri tarttunut. Ratkaisussa oli kyse jo vuonna 2006 Delfin sivustolla julkaistusta verkkoartikkelista, jossa käsiteltiin lauttayrityksen muuttuneita reittejä.  EIT katsoi kaupallisen verkkojulkaisun olevan vastuusta kommenteista, joita lukijat olivat kirjoittaneet uutisen yhteyteen.

CIA:n "tehostetut kuulustelumenetelmät" oikeudessa

* Johdanto. - Helsingin Sanomat kertoi 10.12.2014: ”Selvitys: CIA maksoi Puolalle suuren summan salaisesta vankilasta. - Puola oli keskeyttää al-Qaida -vankien siirron salaiseen CIA-vankilaan Puolassa 11 vuotta sitten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä