MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläimet

Säästetään ihmiset ja eläimet - Ilotulitteiden myynti siviileille lopetettava

On totta, että ilotulitteet tuovat paljon iloa ja loistoa uuden vuoden viettoon. Ollaksemme kuitenkin vastuullisia, meidän on kyettävä yhtä lailla keskustelemaan kolikon toisesta puolesta.

Kolmas sukupuoli

Lähtökohtaisesti otsikko on lähinnä huvittava. Vielä huvittavampaa on otsikon ympärillä käyty keskustelu ja tuota taruolentoa oikeuskelpoiseksi ajavien ajatusmaailma.

Kyseessä ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen kerta, kun joku wannabe Jani Toivola tai vastaava itsensä ylentävä laskee sisälleen kertynyttä ulostettaan yläkautta. https://m.iltalehti.fi/politiikka/201712122200597909_pi.shtml

Kissat, koirat ja absoluuttinen, totaalinen totuus

Kävin eläinlääkäriasemalla ostamassa allergiaruokaa. Juttelin pitkään sympaattisen koiranomistajan kanssa, joka lopuksi ihmetteli:

- Eikö teillä ole mitään eläintä?

- On mulla kissa.

Keskustelukumppanin ilme muuttui vähän hämmästyneeksi ja hivenen kireäksi. Sitten hän virkkoi:

- Niin, onhan niitä joitain mukaviakin kissoja.

- Joo, on niitä!

(Sangen hyvin asia olisi voinut mennä toisinpäin kahden toisen ihmisen kohdalla.)

Hollolan nalle

Otsikon perusteella tämä teksti voisi hyvin käsitellä Hollolan alueen paikallispubia. Sen aiheena on kuitenkin illalla (31.5.) Päijät-Hämeessä huomiota herättänyt karhu. Hämeen poliisi lopetti eläimen, koska "sen käytös oli ennalta-arvaamatonta" ja "eläin liikkui teitä pitkin pihojen läheisyydessä" (Ilta-Sanomat 30.5.2017). Tilanne synnytti välittömästi runsaasti keskustelua muun muassa karhuista ja ihmisen luonnosta vieraantumisesta. 

Villieläimet kuuluvat korpeen

SM-Pilkki 2017 rikkoo Suomen lakia

Olen harrastanut kalastusta n. 20-vuotta. Kalastus on antanut minulle hyviä luontokokemuksia ja ravintoa ruokapöytään. Vapaa-ajankalastuksen, metsästyksen ja muiden luontoharrastusten suhteen olen pyrkinyt toimimaan luontoa ja eläimiä kohtaan kunnioittavasti ja niin etten aiheuta turhaa haittaa luonnolle tai eläimille.

Eläinten oikeudet ja ruuantuotannon vallankumous

Ihminen ja koira ovat parhaita ystäviä sanotaan. Tämän ystävyyssuhteen takana on pitkä yhteinen historia, jonka myötä luonnossa eläneet sudet ovat lähentyneet pikkuhiljaa ihmisten kanssa domestikoituen nykypäivän monenmuotoiksiksi, näköisiksi ja kokoisiksi lemmikkikoiriksi. Katsellessa vaikkana labradorinnoutajaa tai kultaista noutajaa ihmisten seurassa, ei tulisi mieleenkään, että kyseisestä otuksesta löytyvät vielä eläimelliset vaistot, jos rusakko sattuu pomppimaan tielle ja ihmisen ote on hetkellisesti herpaantunut koirasta.

Lihan tulostaminen, milloin menetelmänä laajassa käytössä?

Pitää kehittää menetelmä, jolla voidaan tulostaa tietystä raaka-ainekoostumuksesta lihaa. 

Tämä menettely säästäisi sademetsiä ja luontoa maailmanlaajuisesti karjan suurten laidunmaiden alta. Lisäksi karjan kasvihuonepäästöt ovat myös varsin suuret ja karjan ruokkimiseen käytetään paljon ihmisen ravinnoksi hyvin kelpaavaa rehua. Laitetaan liha-tulostin kuntoon samalla, kun alamme yhä enemmän suosia kasvisperäisiä ruokaa! 

Tuulivoimasuunnitelma kaatui kumoon Luvialla äänin 15-6

 

Länsirannikolta kuuluu kummia – tuulivoimasuunnitelmat äänestetään kunnanvaltuustoissa kumoon! Eilen viimeksi Luvian kunnanvaltuusto äänesti Lemlahden tuulivoimalat kumoon äänin 15-6.

EU:ssa ei enään millään muotoa kunnioiteta eläinten oikeuksia

EU:ssa ei enään millään muotoa kunnioiteta eläinten oikeuksia !! Miksi meidän pitää kuulua tällaiseen järjettömään yhteisöön ? Lähdetään pois siitä kiireesti, koska maksut nousee ja aina vaan järjettömämpää meno EU:ssa tulee olemaan.

Olen ottanut asiaan jo aikaisemmin kantaa ja silloin kyse oli Romania koirien kiduttamisesta ja raaasta tappamisesta. Herää kysymys tehdäänkö jonkin ajan päästä joillekin ihmisryhmille samoin ?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä