MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hipit

Missä on hippejä ja hamppua, siellä tarvitaan kumipamppua

Ympäristöaktivitsien... anteeksi, -vistien edesottamuksia seuratessa on hankala laventaa mielikuvitusta keksiäkseen absurdimpaa tapaa tavoitella esivallan kaltoinkohteleman marttyyrin, myyttisen sankarin, asemaa.

Juppi, hippi, terroristi

 


ISIS-terroriliikeellä on mielenkiintoinen yhtymäkohta 60-luvun hippiliikeeseen; Molemmat edustavat sekä sukupolvikapinaa, että paratiisimaisen utopian tavoittelua. Hippiliike oli kuitenkin rauhanomainen ja pyrki herättelemään ihmisiä välittämään toisistaan ja planeetastamme rakkauden sanoman avulla.

Jokatapauksessa syyt jotka ajavat nuoria ääriliikkeisiin ovat moninaisia; Taustalla voi olla ko. sukupolvikapinaa, perinteistä syrjäytymistä sekä naivia nuoruuden intoa tavoitella parempaa maailmaa ja siten kokea merkityksellisyyttä elämässä.

Kaikki kannabiksen haitat johtuvat kieltolaista

Yle on julkaissut hienon artikkelin kannabiksen vaaroista. Vaikka tätä artikkelia varten haastateltu randomi päihdetyöntekijä koittaakin kertoa, miten kannabis on paha, todellisuudessa jokainen hänen luettelemansa haittavaikutus johtuu suoraan kannabiksen kieltolaista. Käytännössä jokainen merkittävä kannabikseen liitetty haitta tai ongelma johtuu suoraan kieltolaista. Annanpa pari esimerkkiä (tämän artikkelin pohjalta).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä