MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Isis-järjestö

Pelkuruutta ja kaksinaamaisuutta

Naisista ja lapsista al-Hol-leirillä on muodostumassa iso ongelma. Rinteen hallituksen linjaus tarkoittaa sitä, että Suomen kansalaiset voidaan jättää oman onnensa varaan, jos he joutuvat ulkomailla pulaan. Tämä on kansalaisten hyvä muistaa.

 

Hallituksen, myös edellisen, linjana näyttää olevan, että pysyköön leirissä, jolleivat omin voimin Suomeen pääse. Tämä näyttää vahvasti heitteillejätöltä ainakin moraalisessa mielessä.

 

Sotatoimille vaadittava turvallisuusneuvoston valtuutus

Innostus EU:n turvatakuiden aktivoimisesta on jättänyt varjoonsa kysymyksen unionin peruskirjan avunantovelvoitteen ja YK:n peruskirjan voimankäyttöä koskevien artiklojen soveltamisen perusteista.

Vaikka Ranska vetosi EU:n avunantolausekkeeseen Pariisin terrori-iskujen jälkeen, se ei tarkoita, että sille on kestävät perusteet.

Juppi, hippi, terroristi

 


ISIS-terroriliikeellä on mielenkiintoinen yhtymäkohta 60-luvun hippiliikeeseen; Molemmat edustavat sekä sukupolvikapinaa, että paratiisimaisen utopian tavoittelua. Hippiliike oli kuitenkin rauhanomainen ja pyrki herättelemään ihmisiä välittämään toisistaan ja planeetastamme rakkauden sanoman avulla.

Jokatapauksessa syyt jotka ajavat nuoria ääriliikkeisiin ovat moninaisia; Taustalla voi olla ko. sukupolvikapinaa, perinteistä syrjäytymistä sekä naivia nuoruuden intoa tavoitella parempaa maailmaa ja siten kokea merkityksellisyyttä elämässä.

Miten torjumme ääri-islamilaisten uhkan?

Pariisissa tehtiin äärimmäisen julma terroriteko. Tekijät ovat ääri-islamilaisia. Siis ääri-islamilaisia, joten yhtäläisyyksiä islamin uskoisiin on syytä välttää.

Kaiken kohun jälkeen pitäisi pystyä miettimään miten yhteiskunta Suomessa ja muuallakin maailmassa suhtautuu jatkossa ääri-islamilaisiin. Miten torjumme ISIS-järjestön uhkan? Miten torjumme ääri-islamilaisten uhkan muualla?

Avoin yhteiskunta sai iskun sydämeen

   Vasemmistolehti Charlie Hebdon neljä piirtäjää ja kuusi muuta toimituksessa ollutta henkilöä on saanut surmansa jihadistien hyökkäyksessä.

   Tämä on taistelu jonka ISIS tulee häviämään.

    

Vastuulliset suomensomalit keskuudessamme

Helsingin Sanomien Kuukausiliite on tehnyt upeaa journalismia kolmesta Suomessa kasavaneesta maahanmuuttajataustaisesta nuoresta, jotka ovat hairahtuneet lähtemään epäinhimillistä väkivaltaa harjoittavan ääri-islamistisen Isisin joukkoihin Syyriaan. 

Obama myöntää virheitään

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on viimein ottanut kantaa Syyriassa raivoaviin levottomuuksiin.

Obaman mukaan laiminlyönnit Syyrian kaaoksen tarkkailussa mahdollistivat ääri-islamistisen terroristijärjestön Isisin eli nykyisen IS:n nousun. Länsivallat unohtivat seurata Syyrian tapahtumia sodan ja kaaoksen keskellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä