MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lapsivaikutusten arviointi

Aloite lapsivaikutusten arvioimisesta

Aloitteeni lapsivaikutusarvioinnin vakiinnuttamisesta lain valmistelussa keräsi yhteensä 118 kansanedustajan allekirjoitukset.

 

Asia on tärkeä, sillä Suomessa ei tällä hetkellä järjestelmällisesti tutkita lakien vaikutuksia lapsiin.

 

Lapset ovat maailman tärkeimpiä ihmisiä. Päättäjien tulee arvostaa hyvää lapsuutta itseisarvona.

 

Lasten asia on meidän

Eduskunnassa käytiin tänään 7.3. tärkeä lähetekeskustelu lapsiasiavaltuutetun laajasta kertomuksesta eduskunnalle. Vastaavanlaista asiakirjaa ei ole Suomessa koskaan ennen laadittu. Kertomuksessa korostuu, että lapsuus antaa suunnan ihmisen myöhemmälle kehitykselle. Ajatus kiteytyy tässä lainauksessa: "Mitä lapsuudessa jää tavoittamatta, kertautuu myöhemmin aikuisuudessa. Mitä lapsuudessa saavutetaan, kertautuu moninkertaisena hyvänä sekä yksilölle että yhteiskunnalle."

 

Lapsiasianeuvottelukunta

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeusministeriön hallinnonalaisuuteen lapsiasiavaltuutetun avuksi erityisen lapsiasianeuvottelukunnan toimikaudeksi 1.10.2015...30.9.2019. Neuvottelukunnan jäsenistö on valikoitunut hyvin laajalla otannalla yhteiskunnallisista toimijoista, joilla kaikilla on keskeinen osuus lasten hyvinvoinnin edistäjinä.

Lapsen oikeus biologiseen isään ja äitiin?

Sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajia yhdistää monen muun seikan ohella sairaalloinen kiinnostus ja fiksoituminen toisten pariskuntien perhe- ja makuuhuone-elämään sekä näiden mahdollisuuksien rajoittamiseen. Tätä ei pieni ihminen kyllästy ihmettelemään. Asia olisi yhdentekevä, jos vastaava asennemaailma ei vielä tänä päivänäkin vaikuttaisi poliittiseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön.

Lindströmin "pihvi" on noudattaa eduskunnan tahtoa

Ja ennenkaikkea istuvan eduskunnan, jos edellinen ja nykyinen eduskunta päätyisivät avioliitto-käsitteen määrittelyssä vastakkaisille kannoille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä