MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Mopo

Kaksi nuorta kuoli mopoauton ja pakettiauton kolarissa

Uutinen on järkyttävä (linkki). 17-vuotiaat tyttö ja poika menehtyivät Sastamalassa mopoauton ja pakettiauton nokkakolarissa valtatie 12:lla.

Pakettiautoa ajanut 1980-luvulla syntynyt mies selvisi hengissä, ja hän on sairaalassa. 

Josko nuoret olisivat ajaneet autoa, tältäkin törmäykseltä olisi ehkä vältytty, tai he olisivat ainakin selvinneet hengissä auton turvatyynyjen ansiosta. 

Mopokorttiuudistus oli autokoulujen rahastus

Vuonna 2011 Suomessa tuli voimaan uusi ajokorttilaki, jonka perusteella ennen teoriakokeella suoritettavan mopokortin vaatimuksiin lisättiin pakollista ajo-opetusta ja käytännön ajokoe. Kun ennen uudistusta mopo- ja traktorikortin sai noin sadalla eurolla, uudistuksen jälkeen kortin kokonaishinnaksi muodostui noin 500€, josta 400€ menee autokoululle.

Rikostilastot laskuun – Pieni muutos mopoiluun

Kaksi kolmasosaa Kaakkois-Suomen mopoilijoista ajaa viritetyillä mopoilla. Poliisi käyttää kohtuullisesti aikaa ja vaivaa viritettyjen mopojen etsimiseen ja virittäjien rankaisemiseen. Toiminnan järkevyys on erittäin kyseenalaista, koska viritetyn mopon kuljettamisesta kiinni jäänyt menettää paitsi mopokorttinsa, joutuu myös odottamaan seuraavia ajokorttejaan vähintään puoli vuotta myöhemmin. Tämä saattaa jopa joissakin tapauksissa haitata nuorten työllistymistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä