MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Newsweek

Newsweekin kirjoituksen kohde

Kenen asialla Newsweek oikein oli Newsweekin äskeinen kohujuttu Suomen reserviläiskirjeestä herättää monia kysymyksiä. Ensimmäiset ovat tietenkin journalistisia. Miten voi arvostettu kansainvälinen laatulehti tehdä näin yksipuolisen jutun. Miksi ei Suomen viranomaisten uutisen mukaan kyseenalaisesta operaatiosta kysytä näiltä itseltään. Saksalainen Die Welt tyytyi pelkästään puolustusministeri Carl Haglundin haastatteluun.

Puolustusvoimien kirje reserviläisille Saksan lehdistössä

Saksan lehdistössä on laajalti käsitelty Suomen puolustusvoimien kirjettä reseviläisilla. Yleensä siteeraten amerikkalaista Newsweekiä. Myös saksalainen Süddetshe Zeitung julkaisi myöhään eilen illalla artikkelin kirjeestä. Lehden mukaan asiasta on päätetty jo vuonna 2013.

Newsweek, reserviläiskirjeet ja myrsky vesilasissa

Suomessa kannattaa tänä päivänä seurata turvallisuuspoliittista keskustelua lehdistössä, sosiaalisessa mediassa ja blogeissa, sillä se on kutonut kuluneen reilun vuoden aikana eteemme varsin kummallista seittiä. Se on karua tarinaa muun muassa oikeamielisistä ja väärämielisistä, vaikka mielipiteen perusteella ei meillä ketään pitäisi tuomita. Se on tarinaa, joka sopii äärimmäisen huonosti yksiin sen kanssa, millaiseksi moni meistä kuvittelee länsimaisen arvopohjan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä