MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruokakauppa

Selvä enemmistö haluaa vahvat oluet ja "limuviinat" kauppaan

Iltalehti on teettänyt mielipidekyselyn, jossa kysyttiin kansalaisten mielipidettä nelosoluen ja "limuviinojen" mahdollisesta tulosta ruokakaupan hyllyille. Valtaosa kansalaisista oli sitä mieltä, että vahvat oluet voisivat sinne tulla. 59% kansalaisia kannattaa uudistusta siinä muodossa, josta hallituspuolueet sopivat runsas vuosi sitten. Vastustajia oli 34% ja kantaansa ei osannut sanoa 8%.

Ruokaa netistä

Osa ruokakaupoistakin tarjoaa jo ruokaa ostettavaksi netistä kotiin tuotuna. Uskoakseni tämä palvelu tulee lisääntymään huomattavasti, ovathan ihmiset kiireisiä eivätkä halua jonotella ruokakauppojen kassoilla. Odotusaikana tai pienen vauvan tai useamman pienen lapsen perheessä tämä ruuan tuontipalvelu on varmasti tervetullut apu arjen pyörittämiseen. Sairaana ollessakaan ei aina voi lähteä kauppaan, vaikka se olisi lähelläkin.

Ei antisemitismiä marketteihin

HOK-Elannon vaalit ovat käynnissä. Edustuston tulevalla nelivuotiskaudella noussee esille keskustelu israelilaisten tuotteiden myymisestä S-kaupoissa.

Puolueiden kannoissa on eroja. Sosiaalidemokraattien suhtautumista kuvaa, että he vaativat Palestiinan yksipuolista tunnustamista vaaliohjelmassaan samoin kuin Ruotsin sisarpuolueensa. Joissain puolueissa on hyvin vääristynyt kuva Israelin tilanteesta. Nopeita ratkaisuja hakevat poliitikot esittävät toimenpiteitä, jotka todellisuudessa vaikeuttavat rauhan syntymistä Lähi-idässä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä