MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Työpaikka

Kela vs. vakuutusoikeus = "kotona töissä" tapaus

Aikoinaan kirjoitin vapaavuoron puolella siitä kuinka erään henkilön tavanomaiseksi työksi katsotaan se, että hän hoitaa kotonaan tavanomaiset kotityöt. Siitä johtuen, että hän hoitaa kotityönsä hänen pitäisi Kelan mielestä ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi, vaikkei hänen muuhun työhön katsota pystyvänkään.

Järkevä kommenttini vähentää päästöjä.

Jos asun täällä niin miksi minun pitää mennä töihin tonne kun samaan aikaan tuolla asuva tulee töihin tänne tekemään sitä hommaa mitä minä menen tekemään sinne - ihmetteleekö kukaan?

Alun perin piti kirjoittamani tästä enemmänkin, mutta tavallaan keskustelua käytiin jo.

Mielestäni tämäkin liittyy asiaan - ehkä pikemmin käänteisesti?

 

Kaksoiskansalaisena ja ulkomaalaisena välttäisin Suomessa useita työpaikkoja

Kaksoiskansalaisena tai ulkomaalaisena en missään nimessä yrittäisi edes hakeutua Suomessa puolustusvoimiin, virkamieheksi tai muuhun sellaiseen työhön, jossa vaarantaisin oman itsenäisyyteni ja mahdollisesti vanhassa kotimaassani olevat sukulaiset ja tuttavat.

Kun köyhän työtätekevän palkka on laskettu väärin

Luotettavien yhteisöjen kadottua näköpiiristä työtätekevä muuttuu olosuhteiden pakosta yksistään riippuvaiseksi vajaista mahdollisuuksista olla olemassa. Hän joutuu eristetyksi muista työtätekevistä, heidän mielipiteistään, käsityksistään ja olemisestaan. Siten yksittäisen työtätekevän näkemykset tärkeistä yhteisöllisistä asioista muuttuvat hänen mielessään ehdottoman varmaksi yksityisasiaksi, joka saattaa saada uskonnollisia piirteitä pelastuksen ja toivon mahdollisuudesta, jota työsuhteen riiston kasvaessa ei todellisuudessa ole olemassa. Ihminen ei synny vanhemmistaan vaan yhteisöstään.

Oikeus tavoitella parempaa elämää

Tasavallan presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa viestitti, että EU ja Suomi ovat poikkeuksellisen suurissa vaikeuksissa alueellemme suuntautuvan pakolaisvirran takia. Maahantulijoiden suuri määrä haastaa eurooppalaisen arvomaailman ja kansainväliset ihmisoikeussopimukset. Niiden ja kansallisten säädösten johdosta maahan pyrkijällä on käytössään taikasana, ”turvapaikka”, jota käyttämällä hän pääsee huolenpitomme piiriin pitkäksi ajaksi, vaikkei hänellä olisi oikeutta turvapaikkaan.

 

ITSENSÄ TYÖLLISTÄMINEN JA INNOVAATIOT KIELLETÄÄN

Hallituksen lakiesitys 94/2015 sisältää paljon jargonia työtekoon kuuluvista vakuutuksista, ja pikaisesti lukien esitys saattaisi näyttää ”normienpurkutalkoilta”, mutta vaikutukset ovat suorastaan hirvittäviä.

Tehottomat alamaiset

Hesari skriivaili ohjelmistofirmasta nimestä Vincit, jossa on vain 2 pomoa ja 100 duunaria. Tämän ei pitäisi hätkähdyttää ketään, joka on hereillä, mutta suuri osa väestä ei ole. Työpaikkademokratia on ollut pitkään nousussa ohjelmistoalalla - ja muuallakin - mutta se tapahtuu pääasiassa kaikessa hiljaisuudessa.

Haluaako joku töitä?

Työtä, Työpaikkoja vai Kansalaispalkkaa? Työn rakastaminen on vasemmiston virhe Kansan Uutisten artikkeli. HANNA SARKKINEN "Ranskalainen sosialisti Paul Lafargue (1842–1911) vaati teoksessaan Oikeus laiskuuteen (1880), työväestöä hylkäämään rakkautensa työhön ja vaatimaan oikeuttaan laiskuuteen. Työn rakastaminen ja liiallinen työnteko on Lafarguen mukaan ihmiskunnan historian suurin virhe. Lafarguen vaatimus oikeudesta laiskuuteen ei ole menettänyt tarpeellisuuttaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä