MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Työsulku

Kohta nähdään ketkä ovat suomalaisten työläisten puolella

Huomenna torstaina rakennusteollisuuden edustajiksi kutsutut riistäjät ovat julistamassa sotiemme veteraanien perillisille työsulun, kieltäytyvät maksamasta palkkaa niille, jotka kuuluvat yhteen viimeiseen vapaseen eli ei-sosiaalidemokraattien hallussa olevaan ammattiliittoon, rakennusliittoon.

Sen sijaan rakennusliiton toimialaliitot ovat valmiita maksamaan palkkaa liittoon kuulumattomille työntekijöille kuten virolaisille tai puolalaisille komennusmiehille. Kyse on kamppailusta: kuka tekee rakennuksilla työt tulevina vuosikymmeninä ja minkälaisilla palkoilla.

Työsulku ja sopiminen

Rakennusalalla alkaa työsulku 10.5.2018. Historiallinen hetki, kolmisenkymmentä vuotta edellisestä työtaistelusta.

Työsulku on laillinen työtaistelutoimenpide. Työantajat kieltävät työskentelyn alalla jolla ei ole sopimusta. Tässä kyseisessä tapauksessa siinä on ennakkotapauksen haun henkeä koska työnantaja on rajannut sulun koskemaan vain ammattiliittoon kuuluvia. Tarkoitus on etsiä liiton jäsenet jäsenmaksu rekisteristä.

RT kusee omaan nilkkaanssa

RT päätti työsulusta rakennusalalla. Valinta on siis työnantajien. Rakennusliiton ylityökielto on ainakin pääkaupunkiseudulla vuotanut kuin seula; ei tarvi kuin kävellä Helsingissä, kun näkee työmiehiä joka raksalla, näkee tornien liikkuvan viikonloppuisinkin, viron pojat on työssä. Mun työmaalla rikkuri-betonia tulee lakon alaisista betoniasemilta.

Mara kielsi PAMin jäseniltä työnteon

Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara r.y. on asettanut palvelualojen ammattiliitto PAMin jäsenille työsulun 8-19 joulukuuta väliselle ajalle. Työsulku koskee hiihtokeskuksia eri päivinä, eikä kyseisen ammattiliiton jäsenillä ole mainittuina päivinä oikeutta mennä työpaikalleen. Ala on tällä hetkellä sopimuksettomassa tilassa, joten työnantaja aikoo ajaa tahtonsa läpi estämällä vanhan sopimuksen ehdoilla tapahtuvan työnteon määräajaksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä