MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Työterveyslaitos

Maaliin pääsykö tärkeintä uudistuksissa?

Maaliin pääsykö tärkeintä uudistuksissa?

”Tutkimustiedon merkitys nollattiin” oli otsikkona hallintotieteiden tohtorilla Arvo Jäppisellä mielipidekirjoituksessaan 17.12.  Päätöksenteon pitäisi perustua tutkimustietoon, siitä olen täysin samaa mieltä hänen kanssaan.

”Maan tapa” näyttää kuitenkin olevan toinen.  Muka tehdään tutkimusta ja muka kuunnellaan asiantuntijoita.  Mutta lopputulos on jotain aivan muuta.

Palomiehet tulee saada nopeasti ASA-rekisteriin

Palomiehen työ on yksi syöpäalttiimmista ammateista. Työterveyslaitos julkaisi kesäkuun 2016 alussa loppuraportin tutkimuksesta. Sen mukaan palomiehet altistuvat liikaa syöpää aiheuttaville PAH-yhdisteille. Palomiehet altistuvat myös pyreeneille sekä bentseenille yli lainsäädännössä asetettujen toimenpiderajojen. Tutkijat ovat suositelleet pelastuslaitoksien ryhtyvän välittömästi toimiin altistumisen vähentämiseksi.

Tuhoa ilman luovuutta

Entinen työnantajani Työterveyslaitos joutuu järjestäämään toimintojaan uudelleen valtionavun vähentyessä yhteensä lähes 40 prosentilla. Laitoksen nykytilanne ja sitä edeltänyt kehitys käyvät hyvin esimerkiksi suomalaisen innovaatiopolitiikan mahdollisuuksista ja niiden tuhlaamisesta yleisemminkin.

Mittakaavaongelmia

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä