MikaRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen keskustelu

Herätys EK ja Vasemmisto: Kärjistäminen ja provosointi ei kannata!

Uuteen viikkoon päästiin liikkeelle kahden tuoreen somekohun voimin. Ensin Verkkouutiset löysi Vasemmistoliiton julkaiseman sote-videon, jonka taustalla on kulttuuripersoona ja kuntavaaliehdokas Mike Pohjola.

Suomi, yhden keskustelunaiheen maa, kerrallaan

Suomessa julkisesti keskustellaan aina vain yhdestä puheenaiheesta kerrallaan. Olen yrittänyt aikaisemminkin nostaa aihetta keskusteluun US.puheenvuorossa.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205422-suomi-yhden-uutisen-maa

Tänään asia suorastaan hyökkää taas silmille täällä puheenvuorossa, kaikessa surkeudessaan. Kaikki muut avaukset jäävät yhtä tapahtumaa koskevien avausten jalkoihin. Muitakin avauksia olisi tarjolla, mutta tänään keskustellaan ainoastaan Elielin aukion ja Otanmäen tapahtumista.

Haistattelun sijaan tarvitaan herättelyä

Kuinka monta kertaa elämässäsi on käynyt niin, että sinun käyttämäsi solvaava tai haistatteleva kieli on saanut purkauksesi kohteen muuttamaan pysyvästi käytöstään? Entä kuinka usein asiat ovat muuttuneet itsekseen, ilman että joku on nostanut asiaa tikun nokkaan tai tehnyt asioita omin lupineen?

Onko sankaruutta se, että tavallinen kansalainen uskaltaa haistatella ministeriä Twitterissä? Onko rakentavien ehdotusten esittäminen nynnyjen touhua? Onko kielletyn puheenaiheen esille nostaminen osoittelua? Onko vastaaminen vain miellyttäviin kysymyksiin keskustelua?

Yleisestä poliittisen keskustelun tasosta

Meni hermo nykyiseen keskusteluun

(huom. tekstissä kirosanoja, koska meni aika nopealla kirjoittamisella).

Pitkään jotenkin ajattelin, että mun on ihan turha kirjoittaa tekstiä tästä turvapaikanhakijoiden asiasta ja olla vaan lukijan ja kommentoijan roolissa. Mitä sillä saavuttaisi, että yksi ihminen, jonka jokainen tietää vielä valmiiksi olevan sinne vasemmalle päin kallellaan poliittisessa ajattelussa, kirjoittaisi tekstiä samasta asiasta kuin sadat tai tuhannet muutkin.

 

Verta pakkiin!

 

Olen kohta kahden vuoden ajan kirjoittanut blogeja ja seurannut minkälaiset blogit saavat lukijoita. Henkilökohtainen havaintoni on se, että yhteiskunnasta ja työelämästä puhuttaessa ihmiset kaipaavat edelleenkin verta ja ruumiita. Positiivisella lähestymiskulmalla ei suuria yleisöjä vangita.

Tämä menee nyt ihan pohdiskelun puolelle, mutta onko niin, että yhteiskuntaa ei voi kehittää muulla tavoin kuin asettamalla minun ja sinun etusi vastakkain. Poliitikko ajaa omaa asiaansa ja kansa omaansa. Kaikki kauhistelevat toisiaan.

Tarmo Kunnas ja Fasismin lumous

Keijo Siekkinen -seura ry järjestää kolmantena perättäisenä vuonna kulttuuritapahtuman Jyväskylän Talvi, nyt jo toista kertaa Työväen Sivistysliiton kanssa.  Järjestelyistä vastaavat henkilöt ovat köyhiä, jotka panevat hankkeeseen omiakin rahojaan. Ensimmäistä kertaa haettiin avustusta Kansan Sivistysrahastosta. Luotamme, että sen suurista rahastoista tuetaan pyyteetöntä talkootoimintaa.

Suomi, vain vahvojen valtio?!

Tuon otsikon oivalluksen sain,  kun olen seurannut näiden päivien poliittista keskustelua.

Jos et ole kurantti  olet ongelmajätettä.

Näin sen kokee sairas, vanha, köyhä, työtön, maahanmuuttaja...

 

Ihmispolo on kyllä heikoissa kantimissa olipa sitten kuinka nuori, vahva , viisa, terve ja rikas hyvänsä.  Se on hetkestä kiinni, kun voitkin olla heikko, sairas, vammainen ja muiden avun tarpeessa.

 

Kun ihmisen pärjäämistä pohditaan poliittisisestikin, eikö ole väärin ajatella, kuin massaa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä